تهران، خیابان سهروردی جنوبی، خیابان ملک، کوچه فرهومند، پلاک 1، واحد 4
پمپ کلرزن دستگاهی است که بااستفاده از آن، کلر وارد جریان آب شده و عمل ضدعفونی آب را انجام می دهد. منظور از عمل ضدعفونی کردن آب این است با اضافه کردن برخی مواد و یا استفاده از ابزارهای مخصوص فیزیکی، برخی عوامل بیماری زا، بو، طعم ویا ظاهر نامطبوع، ازبین برده می شوند و آب پاکسازی و یا به اصطلاح گند زدایی می شود. جالب است بدانید که سیستم های تصفیه، هرکدام برای ضدعفونی کردن محیط های خاص و با اهداف خاص، تهیه می شوند.همانطور که بلا اشاره شد، یکی از اهدافی که در حین عمل تصفیه پیگیری می شود، رفع بو و طعم و ظاهر نامطلوب آب می باشد. بعضا ضدعفونی و گندزدایی برای مدت خاصی مدنظر است و بعضی مواقع نیز بصورت پیوسته و دائمی نیاز به عمل ضدعفونی حس می شود. بسته به محیطی که قرار است عمل ضد عفونی بر روی آن انجام شود، سیستم ها و دستگاههای متفاوتی طراحی شده اند که هرکدام قابلیت اجرایی دارند.کلرزنی آب، بدلیل آسان بودن و هزینه مناسبش، از رایجترین روش ها جهت گندزدایی آب به حساب می آید. برای انجام عمل کلرزنی (وارد کردن کلر به جریان آب) به دستگاهی تحت عنوان پمپ کلرزن نیاز داریم. پمپ کلرزن بسته به این موضوع که از چه نوع کلری جهت ضدعفونی استفاده می کند، انواع مختلفی دارد:
1-پمپ کلرزن مایع: این دستگاه به صورتی طراحی شده است که از کلر بصورت مایع استفاده می کند.
2-پمپ کلرزن گازی: مبنای طراحی این دستگاه بصورت استفاده گازی شکل از کلر برنامه ریزی شده است.
پمپ کلرزن مایع، با تجهیزات مختلفی طراحی شده که شامل قسمت های زیر می باشد:
1-پمپ تزریق جهت تزریق کلر
2-مخزن برای آب از جنس پلی اتیلن
3-الکتروموتور و گیربکس
4-پوشش فلزی برای مخزن از جنس پلی اتیلن
5-لوله های مخصوص از جنس pvc
6-شاسی با پوشش ضدزنگ
نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد این است که کلسیم و هیپوکلرید سدیم مورد استفاده در این نوع از پمپ کلرزن، بحالت مایع قابل مصرف است.
این مدل از پمپ کلرزن، بادرنظر گرفتن نوع کاربرد و ساختمان سازه اش، به دوصورت اتوماتیک و دستی طراحی و ساخته شده است. درمدل دستی، کلر با دست وارد مخزن آب شده و با جریان آب داخل آن، ترکیب می شود. از جمله ایراداتی که برای این مدل دستگاه وارد است، استشمام کلر توسط فرد بوده که مستقیما وارد ریه ی شخص می شود. به وجود آمدن سردرد، حالت تهوع، استفراغ از دیگر عوارض جانبی آن به شمار می آید. مدل اتوماتیک پمپ کلرزن ازنوع مایع، از قطعات پروانه و شفت و الکتروموتور در ساخت آن استفاده شده است که دوقطعه پروانه و شفت با وصل شدن به قطعه الکتروموتور، چرخش را شروع کرده و کلر وارد جریان آب می شود. این مدل نسبت به مدل دستی، تنظیم راحت تری دارد.
ولی در عوض هزینه تهیه آن به نسبت مدل دستی به دلیل استفاده از قطعات پیچیده تر، بیشتر است. پمپ کلرزن از نوع مایع دارای قطعه ای به نام پمپ تزریق است که در حالت رایج آن، معمولا ازجنس PE و PVC برای پیشگیری از عمل خوردگی و مقاوم سازی آن در مقابل خوردگی تولید می شود. این امکان برای این دستگاه ها تعبیه شده است که بتوانیم کلر ورودی را محاسبه و آنالیز کنیم. این مدل از پمپ های کلرزن، با ظرفیت های مختلف با پارامترهای لیتر بر ساعت و فشار طراحی و عرضه شده اند. در بازارکار تولید پمپ های تزریق، بهترین منطقه معمولا کشورهای اروپایی معرفی می شوند.
در این نوع پمپ کلرزن، هنگام شروع کلرزنی، ماده کلر با فشارپایین و در دمای بالا در حالت مایع قرار دارد و بعد از شروع فرآیند توسط عمل تبخیر به گاز تبدیل می شود و بعد از تبدیل شدن به گاز، وارد محفظه های کپسول مانند شده و در همان جا نیز نگهداری می شود و با استفاده از پمپ تزریق جهت ضدعفونی وارد جریان آب خواهد شد. قسمت های مختلفی که برای این مدل از پمپ کلرزن طراحی شده است، شامل موارد زیر است:
1-قطعه تزریق اتوماتیک وار دیواری در کنار قطعه وکیوم
2-قطعه آنالایزر برای نشان دادن دز کلر باقی مانده در پمپ کلرزن و قطعه تعویض کننده
3-تابلو دستور سیلندر گاز
1-یکی از بهترین مزایایی که استفاده از پمپ کلرزن دارد، کنترل میزان کلر ورودی به جریان آب و حل شدن کامل کلر در آب است.
2- مدت ماندگاری کلر در داخل آب، طولانی است.
3-جابجایی آسان و نصب راحت، یکی دیگر از فواید پمپ کلر زن است. همچنین پمپ کلر زن می تواند در قسمتی نصب شود (در عین اینکه حجم زیادی را اشغال نکرده و به نسبت کم وزن است)
4- هزینه تامین کلر برای این دستگاه نسبتا پایین است.
5- اگر قسمتی از دستگاه دچار خرابی شود، به راحتی می توان آن را جدا کرده و تعمیر کرد. این دستگاه معمولا هزینه تعمیر پایینی دارد و اگر قطعات با کیفیت بالا درآن استفاده شود، به نسبت طول عمر بیشتری نیز خواهد داشت (با توجه به تجربه مکرر خریداران در سال های اخیر، این مورد کاملا اثبات شده است).
1-ازبین بردن عوامل بیماری زا و انجام عمل گندزدایی
2- استفاده از روش کلرزنی به وسیله ی پمپ کلرزن، بعد از تصفیه آب به روش صنعتی
3-تصفیه و پاکسازی آب استخرها
4-انتقال موادی که قابلیت رسوب گیری دارند، برای جلوگیری از عمل رسوب
5-تزریق موادی مخصوص برای جلوگیری از ته نشینی
6- رساندن آلاینده ها را به کمترین میزان ممکن، با کلرزنی
7-انجام عمل پاکسازی برای فاضلاب
8-رفع و جلوگیری از بوی نامطبوع
9-ایجاد مواد اسیدی در طی عمل تصفیه، برای پیشگیری از خوردگی بتن
10- از بین بردن حشرات در قسمت های صافی و جلوگیری از نمو آن ها
11-اکسید شدن سیانیدها و یون های فلزات
مقالات مرتبط
درباره ما
بشر از ساليان دور در صدد انتقال سيالات به خصوص آب بوده است . اين تلاش منجر به اختراع اولين ماشين صنعتی به منظورانتقال آب توسط ارشميدس در چند هزار سال قبل، شد . امروزه كاربرد پمپ ها در صنايع مختلف مانند آب ، برق و صنايع فرآيندی اهميت بسزايی...
مشاهده بیشتر