• تهران، خیابان سهروردی جنوبی، خیابان ملک، کوچه فرهومند، پلاک 1، واحد 4

آشنایی با موارد استفاده پمپ بادی

پمپ بادی، همان کمپرسور باد است که با مکانیزم سیلندر و پیستونی که دارد وسایل گوناگون را با هوای فشرده شده پر می‌کند. این پمپ‌ها، دارای نمونه‌های مختلفی بوده و بر اساس ساختار و امکاناتی که دارند، برای اهداف خاصی به کار گرفته می‌شوند. معمولا کمپرسورهای بادی، برای استفاده در محیط‌های صنعتی، محیط‌های درمانی( مانند پمپ بادی مخصوص یونیت‌های دندانپزشکی)، وسایل بادی چرخ‌دار( مانند دوچرخه)، آکواریم‌ها، برای مصارف خانگی و... مناسب هستند. این پمپ‌ها در سه نمونه فندکی، برقی و دستی تولید می‌شوند که بسته به محیط و موارد استفاده، می‌توان آنها را خریداری کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل شما را با انواع پمپ بادی و کاربردهای آن در موقعیت‌های مختلف آشنا کنیم.

آشنایی با ساختار پمپ‌های بادی

همان طور که در مقدمه گفته شد، پمپ‌های بادی در سه مدل ساخته شده که ساختار آنها نسبتا متفاوت است. برای آنکه بدانید کدام یک از انواع پمپ برای استفاده در کجا مناسب است، در ادامه به بررسی کامل جزئیات آنها پرداخته‌ایم.

1. پمپ‌های بادی برقی: یک پمپ بادی برقی از تعدادی کیت و یک موتور الکتریکی ساخته می‌شود. کاربرد اصلی این پمپ‌ها، برای باد کردن استخرهای بزرگ بادی و تخت‌خواب‌های بادی دو نفره است. پمپ‌های برقی به دلیل عملکرد و سرعت خوبی که دارند، وسایل را در کمتر از 5 دقیقه، به راحتی باد می‌کنند. یکی دیگر از ویژگی‌های این پمپ‌ها، قدرت مکش آنهاست. یعنی بعد از استفاده از این وسایل، در زمانی کوتاه می‌توان باد آنها را خالی کرده و به حالت قبل برگرداند.

2. پمپ بادی فندکی: پمپ بادی فندکی، یکی از انواع پمپ‌های برقی است که دارای ویژگی‌های خاصی می‌باشد. اصلی‌ترین مزیت این پمپ‌ها این است که بدون برق کار می‌کنند. از این رو بیشتر برای باد کردن وسایل در زمان سفر و تفریح مناسب هستند. برای استفاده از آن، کافیست قسمتی از پمپ را به خودرو وصل کنید و با استفاده از برق آن، وسیله خود را باد کرده و یا آن را خالی کنید.

3. پمپ‌های بادی دستی: قدیمی‌ترین نمونه‌های پمپ‌ها، مربوط به پمپ‌های بادی دستی است. این پمپ‌ها بیشتر در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که امکان دسترسی به برق وجود ندارد. مکانسیم کاری پمپ‌های دستی امروزی مانند نمونه‌های قدیمی بوده، با این تفاوت که ظاهر آنها بروزتر شده است. پمپ‌های بادی در ابعاد کوچک، متوسط و بزرگ تولید شده و هر کدام برای وسایل خاصی قابل استفاده هستند. تفاوت دیگر این پمپ‌ها در مقایسه با نمونه‌های قدیمی، قدرت باد کردن آنهاست. در حال حاضر، تولید کنندگان این محصولات، پمپ‌های بادی دستی را با قدرت مکش و باد کردن متفاوتی تولید و به بازار عرضه کرده‌اند. پمپ‌های دستی در دو مدل تلمبه دستی و تلمبه پایی تولید شده که با توجه به نوع نیاز و راحتی کار کردن با آن، می‌توانید اقدام به خرید کنید.

آشنایی با موارد استفاده انواع پمپ‌های بادی

بسته به اینکه ساختار پمپ‌ها چگونه است و چگونه کار می‌کنند، برای استفاده در موقعیت‌های خاص قابل استفاده هستند. برخی از کاربردهای آنها از این قرار است:

- وسیله‌های چرخ‌دار: یکی از کاربردهای پمپ‌های بادی، باد کردن وسیله‌های چرخ‌داری همچون دوچرخه، گاری و ... است. برای این کار، ابتدا باید اندازه تایرها را مد نظر قرار داده، سپس پمپ دستی یا برقی مناسب را انتخاب کرد. مثلا اگر چرخ‌ها سایز بزرگی دارند و شما بخواهید آن را با یک پمپ دستی کوچک باد کنید، عملا کار سخت و طاقت فرسایی بوده و انرژی بسیاری از شما می‌گیرد.

- آکواریم‌ها: آکواریم‌ها یکی از موارد استفاده پمپ‌های برقی هستند که به کمک این پمپ، برای موجودات داخلی( مانند ماهی‌ها) عمل هوارسانی را انجام می‌دهند. زیرا فضای آکواریم‌ها معمولا سر بسته است و اگر اکسیژن کافی به این موجودات نرسد، از بین خواهند رفت.

- وسیله‌های بادی: این روزها، به دلیل تغییر سبک زندگی و جاگیر بودن برخی از وسایل، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند وسایل بادی را جایگزین کرده تا تنها در مواقعی که به آنها نیاز دارند از این وسایل استفاده کنند. استخرهای بزرگ بادی، تخت‌خواب‌ها، توپ‌های بادی سایز بزرگ و تشک‌های بادی، نمونه‌ای از این وسایل هستند که با استفاده از پمپ بادی برقی به راحتی و در زمانی کوتاه باد شده و قابل استفاده هستند.

معرفی سه مدل پمپ بادی برقی و دستی


1. پمپ‌های بادی پدالی بزرگ:

پمپ‌های پدالی سایز بزرگ در سه سری تولید شده که برای باد کردن وسایل تفریحاتی، کاناپه‌های بادی، تشک‌ها و غیره مناسب هستند. این پمپ‌ها دو دریچه و دو جایگاه برای اتصال شلنگ دارند که یکی برای باد کردن و دیگری برای مکش( خالی کردن باد) طراحی شده‌اند. مخزن پمپ‌های پدالی بزرگ، برزنتی بوده و قدرت آن حدود بیست درصد از نمونه‌های معمولی این نوع پمپ بیشتر است. این مدل پمپ، در مقایسه با پمپ‌های بادی برقی ضعیف‌تر بوده اما نسبت به نمونه‌های دستی، کار سریع‌تر و با پا انجام می‌شود.

2. پمپ‌های بادی سوزنی:

پمپ‌های بادی سوزنی بیشتر برای باد کردن وسایل کوچکی همچون توپ‌های بازی، استخر سایز کوچک و بالش به کار گرفته می‌شوند. این پمپ‌ها، در گروه پمپ‌های دستی قرار گرفته و جنس آنها پلاستیکی است. بخش انتهایی این وسیله چند سوراخ داشته که برای رد و بدل شدن هوا تعبیه شده‌اند. پیستون پمپ سوزنی، داخلی و دو طرفه است و از جنس پلاستیک می‌باشد. این پمپ حدود 150 گرم وزن داشته و ارتفاع آن 29 سانتی‌متر است.

3. پمپ‌های بادی باتری‌دار:

این مدل پمپ یکی از کارآمدترین پمپ‌های بادی بوده که برای استفاده در محیط‌های بدون برق مناسب است. از این رو برای افرادی که اهل تفریح در طبیعت هستند، بیشترین کارایی را دارد. پمپ‌های‌ بادی باتری‌دار، بیشتر برای باد کردن چادرهای بادی، قایق‌های بادی کوچک و غیره قابل استفاده هستند. برای این نوع پمپ 6 باتری قلمی سایز بزرگ در نظر گرفته شده که چند ساعت می‌توان از آنها استفاده کرد. طول، عرض و ارتفاع این وسیله به ترتیب چهارده، دوازده و سیزده سانتی‌متر بوده و وزن کمی دارد. از این رو به راحتی می‌توان آن را در سفر همراه خود برد.