• تهران، خیابان سهروردی جنوبی، خیابان ملک، کوچه فرهومند، پلاک 1، واحد 4

بوستر پمپ

بوستر پمپ

بوستر پمپ دستگاهی است که هیچ محدودیتی برای استفاده از آن وجود ندارد. از خانه های مسکونی تا مکان های صنعتی می توانند از این دستگاه بهره ببرند. اگر ساکن یک آپارتمان در طبقات بالا باشید، احتمالا با مشکل فشار کم آب مواجه شده اید.

در این شرایط، دستگاه ها و روش های زیادی وجود دراد که هر یک از آن ها می توانند در افزایش و ثابت نگه داشتن فشار آب به شما کمک کنند. یکی از این دستگاه ها دستگاه بوستر است. دستگاه بوستر می تواند آب را از منشاء بگیرد و به هر قسمتی که شما تعیین می کنید، برساند.

بوستر از پروانه های ظریفی تشکیل شده است که با فاصله مشخص از هم در دستگاه قرار گرفته اند. تعداد این پروانه ها بوستر را به 2 نوع تک مرحله ای و چند مرحله ای تقسیم می کند. در صورتی که به فشار مضاعف نیاز دارید، بهتر است بوستر های چند مرحله ای را در نظر داشته باشید.

در غیر این صورت یک بوستر تک مرحله ای برای شما کافی خواهد بود. با این دستگاه ها از بابت هزینه ها و مصرف انرژی هم خیالتان راحت باشد؛ زیرا بوستر فقط زمانی که شیر آب را باز کنید، شروع به کار می کند. در این مقاله قصد داریم درباره ماهیت بوستر پمپ، کاربرد های آن، محل نصب، مزایا، انواع بوستر پمپ و تفاوت آن با پمپ فشار صحبت کنیم.

ما در مقاله های قبلی درباره انواع بوستر پمپ های عمودی توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.


بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ همچون تقویت کننده های فشار عمل می کنند. معمولا برای افزایش فشار آب لوله ها، آبیاری، تامین آب شیرآلات و در نهایت لباسشویی از بوستر استفاده می شود. به تعبیر دیگر بوستر نوعی پمپ گریز از مرکز است که برای افزایش فشار مایع در جهت انتقال مایع از نقطه ای به نقطه دیگر استفاده می شود.

این دستگاه ها در مکان ها و صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله کاربرد های آن معدن، خودرو، صنعت فولاد، تهویه مطبوع، ماشین لباسشویی، تغذیه دیگ بخار، ماشین آلات فناوری غذایی و... هستند.

انواع بوستر پمپ همچون پمپ های گریز از مرکزی هستند که به یک تا چند پروانه وابسته اند. دستگاه بوستر، سیال یا آب را به درون ورودی پمپ می کشد. پس از آن دستگاه، مایع را با فشار از پروانه ها عبور می دهد. در صورتی که بوستر چند مرحله ای باشد در هر مرحله که آب گذر می کند، فشار آب بیشتر می شود.

بوستر تک مرحله ای فقط یک عدد پروانه دارد و چنین عمل نمی کند. بوستر های تک مرحله ای یکی از انواع بوستر پمپ است که معمولا برای مواقعی استفاده می شود که به فشار اضافی آب نیازی نیست.

در مقابل، بوستر های پمپ چند مرحله ای بیشتر از یک پروانه دارند و برای ساختمان های با طبقات زیاد، یک انتخاب عالی هستند.

اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره بوستر پمپ آبرسانی هستید به این صفحه مراجعه کنید.


بوستر پمپ کجا استفاده می شود؟ و چه اجزایی دارد؟

در همین ابتدای امر باید بگوییم که هیچ محدودیتی برای نصب و استفاده از بوستر وجود ندارد. بوستر های تک مرحله ای در خانه های شخصی یا ساختمان هایی که از منبع آب شهری دور هستند، مفید هستند.

استفاده از این دستگاه برای مصارف کشاورزی، تجاری و مسکونی رایج است. این دستگاه از پروانه، تیغه های پروانه، بدنه، اجزای پمپ و شیر ورودی و خروجی تشکیل شده است. همانطور که می دانید پروانه یک قطعه چرخان است که از چندین تیغه تشکیل می شود.

این تیغه ها به صورت محوری و شعاعی می چرخند. هدف اصلی چرخش تیغه های این پروانه، افزایش سرعت آب و انتقال آن به طبقات بالا یا قسمت های مختلف ساختمان است.

شیر های ورودی و خروجی از دیگر قطعات اصلی بوستر محسوب می شوند. شیر ورودی آب را به داخل پمپ می کشد و شیر خروجی برای تخلیه آب و وارد کردن آن به شیرآلات استفاده می شود.

برای کسب اطلاعات درباره الکترو پمپ عمودی طبقاتی میتوانید با ما همراه باشید.


بوستر پمپ با پمپ فشار چه تفاوتی دارد؟

برای اینکه تفاوت این 2 دستگاه را بدانید بهتر است، بیشتر با آن ها آشنا شوید. یک بوستر برای افزایش فشار آب در جریان مورد استفاده قرار می گیرد. در بیشتر استخر ها از نوعی بوستر استفاده می کنند؛ زیرا در افزایش فشار آب بسیار موثر است.

کاری که بوستر پمپ انجام می دهد این است که فشار کل جریان آب را بیشتر می کند. استفاده از آن تضمین می کند که آب به همان اندازه که لازم است، جریان پیدا خواهد کرد. همانطور که از نام پمپ فشار مشخص است، نوعی پمپ به حساب می آید که فشار آب را افزایش می دهد.

از جهات زیادی بوستر پمپ و پمپ فشار با یکدیگر شباهت دارند. این 2 دستگاه هر 2 عملکرد یکسانی دارند و آن افزایش فشار آب در جریان است. وقتی پمپ فشار و بوستر را بررسی کنید متوجه خواهید شد که پمپ های فشار از بوستر ها بزرگ تر هستند. اگر فضای کمی در اختیار دارید، بهتر است یک بوستر انتخاب کنید. در نهایت تفاوت چندانی بین این 2 دستگاه وجود ندارد و هر 2 می توانند عملکرد خوبی داشته باشند.

مجموعه ایران جهش مفتخر است تمامی خدمات مربوط به بوستر پمپ آتش نشانی را در اختیار شما قرار دهد.


انواع بوستر پمپ

همانطور که گفتیم انواع بوستر پمپ به یکی از ضروریات برای بسیاری از ساختمان ها و صنایع تبدیل شده است. در صورتی که بخواهید برای خرید بوستر پمپ اقدام کنید، با 2 نوع بوستر مواجه خواهید شد:

• بوستر تک مرحله ای

• بوستر چند مرحله ای


بوستر پمپ تک مرحله ای

همانطور که از نام انواع بوستر پمپ پیداست، فقط در یک مرحله فشار آب را افزایش می دهد. این دستگاه فقط یک عدد پروانه برای افزایش سیال دارد. شاید بدیهی باشد که بوستر پمپ تک مرحله ای نسبت به بوستر چند مرحله ای کارایی کمتری داشته باشد. با این حال مزیتی که نسب به مدل دیگر دارد، این است که فضای کمتری را هم اشغال می کند.


بوستر پمپ چند مرحله ای

انواع بوستر پمپ چند مرحله ای نوعی پمپ گریز از مرکز است که سیال را در 2 تا چند مرحله تحت فشار قرار می دهد. در هر مرحله پروانه های پمپ، آب را با فشار بیشتری عبور می دهند تا به خروجی های آب مثل دوش حمام برسد. این نوع بوستر پمپ برای مواقعی استفاده می شود که به فشار بالای آب نیاز دارید.


انواع بوستر پمپ و دلایل استفاده

فشار کم آب باعث می شود کار های ساده ای مثل دوش گرفتن و شستن ظرف، وقت گیر و کلافه کننده شوند. انواع بوستر پمپ می توانند منبع آب را به یک سیستم با فشار ثابت تبدیل کند. انواع بوستر پمپ آب را می گیرد و باعث افزایش فشار می شود. اگر هنوز از خرید این بوستر ها مطمئن نیستید، می توانید با مزایای این دستگاه آشنا شوید.


فشار آب ثابت

یک فشار آب ثابت کمک می کند که نگران جریان پراکنده آب یا فشار کم آن نباشید. بوستر پمپ خصوصا برای خانه هایی که با مشکل کمبود آب یا فشار کم مواجه هستند، مفید است. علاوه بر اینکه می توانید با خیال راحت کار هایی مثل شستشو را انجام دهید، اگر سیستم آبپاشی در منزل دارید، بوستر پمپ برای شما مفید خواهد بود.

به این ترتیب می توانید در زیبایی نمای بیرون از خانه برای آبپاشی اطمینان داشته باشید.


نصب آسان

بوستر پمپ معمولا ار یک موتور، پمپ و کنترل شونده تشکیل شده است. همه این قطعات در یک واحد فشرده قرار می گیرند. این واحد غیر خورنده است و مقاومت بالایی هم دارد. اندازه این دستگاه بسیار کم حجم است. شما می توانید بوستر را به راحتی و در هر قسمت از سیستم آب رسانی ساختمان نصب کنید. ترکیب دستگاه بوستر با پمپ یک سیستم آب با فشار ثابت و قوی می سازد.


تعمیر و نگهداری کم

یکی دیگر از مزیت های دستگاه بوستر پمپ خصوصا برای ساکنین خانه، نیاز کم آن به تعمیرات و نگهداری است. تعداد قطعات متحرک این دستگاه بسیار کم است. علاوه بر آن بوستر تا سال های زیادی بدون نیاز به تعمیر خاصی سالم باقی می ماند.

اگر به دنبال خرید بوستر پمپ دور متغیر هستید به این صفحه مراجعه کنید.


بوستر پمپ و محل مناسب برای نصب

بوستر پمپ را باید در محلی که قرار است آب را از آن جا انتقال دهید، نصب کنید. به عنوان مثال اگر در خانه فشار آب پایینی دارید، باید بوستر پمپ را روی خط لوله اصلی نصب کنید. در صورتی که بوستر به درستی نصب شود، به بهترین نحو کار می کند.

اگر بوستر شما کار نمی کند، باید آن را عیب یابی کنید. بهتر است بوستر را قبل از اتصال به لوله ها، امتحان کنید.

عوامل مخنلفی مثل سیستم آب اضافی، فاصله از منبع و جاذبه زمین باعث کاهش فشار آب می شوند. ضمن اینکه هر چقدر تعداد نفراتی که از آب استفاده می کنند بیشتر باشد، فشار آب کاهش پیدا می کند. در این جا به یک دستگاه افزایش دهنده فشار آب مثل دستگاه بوستر پمپ نیاز پیدا می کنید.

این دستگاه از مجموعه ای از قطعات تشکیل شده است که به صورت فشرده در کنار هم قرار می گیرند. از بین 2 دستگاه بوستر تک مرحله ای و چند مرحله ای متناسب با نیازی که دارید، دستگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید. اگر به فشار مضاعف زیادی نیاز دارید، انتخاب یک دستگاه بوستر پمپ چند مرحله ای بهترین گزینه است. این دستگاه با هزینه کم و تعمیر کم بهترین انتخاب برای انواع خانه و ساختمان است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بوستر پمپ دور ثابت با کارشناسان ما تماس بگیرید.

انواع بوستر پمپ با توجه به نوسانات فشار آب 

در کشور ایران، ممکن است نوسانات فشار آب تاثیر بسیار بدی روی کیفیت اتصالات و شیرآلات داشته باشند. به طوری که اگر به درستی این فشار تنظیم نشود، در کوتاه‌ترین زمان ممکن شاهد بروز مشکلات مختلفی از جمله خرابی اتصالات، پوسیدگی لوله‌های آبرسانی و ... خواهیم بود. همین موضوع ایجاب می‌کند که از سیستم‌های مختلفی برای تنظیم فشار آب داخل لوله‌ها استفاده کنیم. بوستر پمپ یکی از انواع محصولاتی است که می‌تواند برای تنظیم فشار آب مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع بوستر پمپ و جزئیات این محصولات در سیستم آبرسانی آشنا شوید. 

تعریف دقیق بوستر پمپ 

 با توجه به کمبود آب در کشور ایران، متاسفانه فشار آب در سیستم‌های آبرسانی بسیار کاهش پیدا کرده است. همین موضوع باعث شده تا نیاز مردم به استفاده از پمپ‌های آب افزایش پیدا کند. در اکثر ساختمان‌های کوچک مانند ساختمان‌های مسکونی، نیازی به استفاده چند پمپ متعدد نبوده و می‌توان با یک پمپ میزان آب مورد نیاز را تامین کرد؛ اما برای برج‌های مسکونی آبرسانی با شرایط متفاوتی انجام می‌شود. بوستر پمپ وسیله‌ای است که بیشتر برای برج‌ها و ساختمان‌های مسکونی و تجاری بزرگ که ارتفاع زیادی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. بوستر پمپ وسیله‌ای برای اتصال چند پمپ به یکدیگر است تا بتوانیم از حداکثر فشار پمپاژ پمپ‌ها استفاده نماییم. بوسترها می‌توانند در حالت آماده به کار (استراحت) و یا در حالت کار باشند. در مواقعی که پمپ‌ها قادر به تامین آب مورد نیاز ساختمان باشند و نیاز به افزایش فشار نباشد، انواع بوستر پمپ در حالت استراحت قرار می‌گیرند؛ اما اگر نیاز به افزایش فشار در پمپ‌ها باشد، لازم است که بوستر پمپ در حالت کار قرار گیرد و میزان فشار مورد نیاز را برای انتقال آب به سیستم‌های آبرسانی تامین کند.

 انواع مختلف بوستر پمپ

 بوسترهای پمپ می‌توانند کاربردهای بسیار زیادی در محیط‌های مختلف داشته باشند. به همین خاطر از نظر محل نصب، می‌توان بوسترها را به چندین دسته مختلف تقسیم‌بندی کرد که یکی از آن‌ها بوسترهای خانگی است. بوستر آتش نشانی و بوستر صنعتی نیز جزء انواع بوستر پمپ محسوب می‌شوند که هر کدام کاربردهای خاص خودشان را دارند. انواع بوستر پمپ از نظر نوع عملکرد و نحوه نصب پمپ به صورت تک پمپ و چند پمپ نیز شناخته می‌شوند که هر کدام عملکرد متفاوتی دارند. برای انتخاب انواع بوستر پمپ، باید حتما به جزئیات فنی این پمپ‌ها توجه داشته باشید؛ چون فاکتورهای مختلفی می‌توانند باعث تغییر در بوسترهای پمپ شوند، می‌توانیم بگوییم که این بوسترها قابلیت‌های متفاوتی دارند و باید حتما در هنگام خرید به این موضوعات توجه شود. 

مطلب پیشنهادی : پمپ دیافراگمی صنعتی

 تفاوت بوستر پمپ با پمپ آب

 با افزایش شمار خانه‌ها و برج‌های مسکونی و تجاری و نیاز مردم به مصرف آب، استفاده از پمپ‌های آب به یک ضرورت تبدیل شده است. اکثر خانه‌های مسکونی چند طبقه با کمک پمپ‌های آب می‌توانند به راحتی آب مورد نیاز خود را تامین کنند؛ اما در برخی از برج‌های مسکونی یک پمپ جوابگوی ساختمان نیست. در این صورت باید از انواع بوستر پمپ برای این ساختمان‌ها استفاده کرد تا بتوان از پمپ‌ها به صورت موازی استفاده نمود. استفاده از بوستر در کنار چند پمپ متفاوت باعث ایجاد دبی مناسب و کاهش استهلاک هر یک از پمپ‌ها می‌شود. به همین خاطر اصلی‌ترین تفاوت بوستر با پمپ عملکرد آن‌ها است. به طوری که بوسترها فقط می‌توانند برای اتصال پمپ‌ها استفاده شوند و کار پمپاژ آب را انجام نمی‌دهند. 

 سخن پایانی

 در این مقاله در مورد انواع بوستر پمپ، کارایی این بوسترها و قابلیت‌های هر کدام صحبت کردیم. بوسترها می‌توانند با توجه به عملکرد مورد نیاز ساختمان‌های بزرگ و برج‌های مسکونی مورد استفاده قرار گیرند. فقط باید در هنگام خرید به مشخصات فنی آن‌ها توجه شود.